2023-05-29 62 浏览
古樸木門,柔和燈光,小小店舖,就係今次法日fusion鐵板燒料理嘅舞台。點選 Omakase 套餐,由主廚為我地挑選時令食材頭盤 #煙三文魚特色沙律 ,清新微酸嘅柚子檸檬泡泡🍋,包住煙三文魚沙律菜卷 ,仲有鮮甜菠蘿🍍。 #ParmaHam蟹籽,巴馬火腿肉質柔軟、咸中帶甘甜,配搭脆卜卜嘅蟹籽、清脆青瓜&清香柚子蓉,整個味道同口感層次好特別又好夾!兩個頭盤令我更期待主食🤤~再來係 🐚 #鐵板海鮮兩品 ,我同爸爸兩人就共有 4 款海鮮🤭!有扇貝、鮑魚、聖子&北寄貝,食材新鮮鮮味,鮑魚肉質彈牙,師傅灑上炭鹽調味,提升鮮味;鮑魚&聖子額外再配蒜茸,更香濃惹味;碟邊則有柚子泡泡,可以中和一下&清清味蕾再試令一款海鮮。🥰#鐵板烤肉 係意料之外的好食,絕對唔係一般豬扒雞扒!!黑豚扒🐷 烤至微微焦香,肉質細緻幼嫩,自家製菠蘿醬令肉味提升 ~ 秋田雞扒🐔 厚身但嫩滑Juicy,點東方汁或新鮮芥末都好夾。鐵板燒最後必有 #炒飯🍚,火喉剛好,米飯炒至乾身又粒粒分明。是日甜品就有 #蛋捲吉士十勝紅豆❤️ ,蛋捲都係整時喺鐵板上煎,濕潤度同香甜嘅十勝紅豆好match,為呢餐畫上完美句號。🍻 唔記得講,呢度都有好多

點選 Omakase 套餐,由主廚為我地挑選時令食材

兩個頭盤令我更期待主食🤤~

🍻 唔記得講,呢度都有好多款酒可以選擇,我同爸爸一人一款啤酒,冰涼下😆!