2021-06-30
有冇諗過邊爐可以成set外賣?連碗都唔需要洗果隻🤣大埔新開左間專做一人邊爐外賣嘅舖頭,每個餐都會附送埋鐵架同燃料罐🔆滋補藥膳醉雞鍋$𝟡𝟚入面除左有雞件,仲有菜、菇、粟米、竹笙,每個鍋都可以揀米線/烏冬一個。成個餐都係夠飽嘅(我仲加左$19盒肥牛🤣)佢個自家製湯底真係好足料,飲落好香藥膳同酒味🥰燃料罐嘅用法可以參考佢地ig嘅教學片💁🏻♀️講下我遇到嘅困難,等大家食果陣唔洗好似我咁頻生意外🤣首先我係一次過倒哂全部湯落去同埋將燃料罐個燈芯拉到最高,當個鍋開始滾果陣就拿野了🤣d湯滾哂出黎,要舀走d湯同埋整熄一邊燈芯先可以繼續食落去😂燃料罐可以用到90-120分鐘,實測當日食左75分鐘,都仍然燒得好猛。開頭燒15分鐘就會滾,但因為本身無提供蓋,可以好似我咁用自己屋企嘅煲蓋🤣整體都覺得係唔錯,唔洗自己買料洗碗(淨係洗番個煲蓋🤣)都可以留係屋企邊爐,湯底同食材質素都高,價錢又唔係貴,食得過😆
滋補藥膳醉雞鍋
🔆滋補藥膳醉雞鍋$𝟡𝟚