2022-08-12 371 浏览
一開始梗係食啲冷盤先,食咗個涼拌中華沙律,調味香濃超開胃。雲耳酸酸甜甜,爽脆彈牙。海蜇辣辣地,夠鮮味👍🏼肉類方面,我最推介肥牛片,肉質比較嫩滑。而我見大家一致好評嘅,係金沙骨同埋秘製叉燒。另外仲試咗豬腩片,油脂豐富。香辣豬頸肉入口鬆化唔韌。配菜方面,我會推介粟米,燒完都唔乾瘦,清甜到不得了~四季豆加少少調味,有串燒舖出產嘅風味。杏鮑菇口感飽滿重菇香。翠玉瓜鮮嫩唔起渣,掂👍🏼飲品方面,除咗有多款紙包飲品之外,最特別嘅係有花茶可以選擇,例如茉莉花、陳皮、紅棗、山渣、洛神花、蒲公英等等。適合上咗年紀、養生人士、或者好似我咁,想減低暴飲暴食嘅罪惡感🤣 非常值得沖嚟飲,淡淡嘅花香味飲完好舒服呀~仲有好多炸物,例如麥樂雞、咖喱角等等,但係我哋太飽喇,食唔到了🤣