2022-07-22
第一次食完飯已經即刻忍唔住要同朋友分享呢間餐廳,佢係完全斷覆咗平時對鐵板燒嘅印象。廚師細心介紹每一種食材不特止,仲要每款菜配搭嘅醬汁都唔同,全部都係自己親調配。仲要每款鐵板燒煮完之後都會另外擺盤,簡直係三重享受(色香味美)。店舖大門裝潢比較隱蔽少少(我哋都差啲行過左😂),雖然係地舖但係都有食私房菜嘅感覺😙。🇦🇺澳洲牛柳粒火候處理得啱啱好,雖然唔係和牛,但係肉質都好鮮嫩,廚師話因為係選取左牛柳最中間最柔嫩嘅部位,旁邊仲配咗啲蒜片同埋竹炭鹽,可以沾黎食,又有唔同嘅味道😍澳洲羊架🐑乳豬就食得多,呢個係乳羊BB都係第一次食。同平時食開嘅羊架完全唔同,呢個係乳羊BB,無羊臊味不特止,每一啖入口都鮮嫩,切落去完全唔識用力咁樣😍。佢嘅醬汁係呀蔬果打成嘅,少少甜,同平時配嘅薄荷醬完全唔係嗰回事呀😂😍鵝肝多士BB話呢個呢個鵝肝多士絕對係佢必定會再反黎食嘅原因😂鵝肝煎得外脆內軟已經係基本功,重點係中間配搭左廚師👨🍳調配嘅檸檬蛋白,令鵝肝入口油宜不膩。🖤黑松露帶子煎嘅時候已經聞到淡淡的帶子味,上菜嘅時候簡直驚艷左我哋,簡直係好似藝術品咁靚😍。最頂個層係蛋白打成泡泡,中間夾住黑松露,再配上下面煎到柔嫩嘅帶子
🇦🇺澳洲牛柳粒
澳洲羊架🐑
😍鵝肝多士
🖤黑松露帶子
煎嘅時候已經聞到淡淡的帶子味,上菜嘅時候簡直驚艷左我哋,簡直係好似藝術品咁靚😍。最頂個層係蛋白打成泡泡,中間夾住黑松露,再配上下面煎到柔嫩嘅帶子。
🐮牛舌👅
又係必食推介,印象中比較少廚師會問牛舌要幾多成熟,廚師解釋因為對自家牛舌新鮮保證所以先咁問客人生熟程度。
果然牛舌煎得好淋,同平時食嘅完全唔係嗰種口感,肉味都好濃。今次配嘅係新鮮磨嘅山葵,入口唔攻鼻之餘,令到牛味更加提升。
不得不讚呢間店舖推介嘅原因係因為每一道好似好簡單嘅食材都比佢哋處理到好似藝術品一樣,簡簡單單食個菜都搞到好似藝術雕塑咁樣,你叫我以後點樣去其他鐵板燒餐廳食飯啊😂。蔬菜全部都係新鮮入口,全部都食得出菜嘅鮮甜之餘,仲有層次。
🇯🇵和牛炒飯
炒飯粒粒分明,而且用和牛油脂去爆香啲飯,滿口油香味,係就係邪惡少少㗎喇但係都係值得一試☺️。
☺️美人梅酒🍶
☺️雜果汁