2022-12-03
太和呢邊成日有好多隱世美食,呢間餐廳門口用木板圍住,充滿神秘感~入到去地方唔係好大,但有私房菜感覺~我坐喺高枱位可以一路睇住廚師煮一路食~我哋叫咗入門廚師發辦套餐$588/$788 各一~🥂美人梅酒酸酸甜甜好易入口,味道清新,香氣有餘韻~🥗沙律菜清新爽脆;麵豉湯中間有個🌼菊花豆腐,幾考刀工🔪~前菜:黑魚子溫泉蛋🍳溫泉蛋好滑,配上鹹香脆卜卜黑魚子好鮮味~鐵板海鮮:蒜蓉鮑魚拼黑松露扇貝鮑魚好厚身幾大隻,好爽口鮮味,蒜蓉可以提升鮑魚鮮味~扇貝鮮甜鮮美,黑松露多到滿瀉,超香濃😋~擺碟有海鹽蝶豆花泡泡,鹹鹹地同海鮮最夾~鐵板海鮮:BB貴妃蚌拼鮮魚🐟BB貴妃蚌肥美飽滿,爽口鮮甜,加咗蒜蓉,蘆筍同香菇爆香好惹味,帶出海鮮鮮味;鮮魚加咗黑椒同海鹽香煎好香口鮮嫩~🐣香煎雞扒:雞扒煎到外脆內軟,外皮香脆,雞肉嫩滑,配埋特製蒜蓉汁好惹味~🐮蒜片牛柳粒:牛柳我哋叫咗五成熟,熟成度啱啱好,牛柳煎得外香內軟,肉質軟熟,牛味香濃,配上香脆蒜片同黑椒海鹽非常夾😍~雜菜炒飯:😂仲諗住有海膽/鵝肝炒飯,雖然平凡但都炒到金黃色好香,熱辣辣,炒飯粒粒分明~甜品:🍨雲呢拿雪糕配朱古力🍫雲呢拿雪糕好香滑,奶味香濃,不過賣相同配搭
🥂美人梅酒
酸酸甜甜好易入口,味道清新,香氣有餘韻~
🥗沙律菜清新爽脆;麵豉湯中間有個🌼菊花豆腐,幾考刀工🔪~
前菜:黑魚子溫泉蛋🍳
溫泉蛋好滑,配上鹹香脆卜卜黑魚子好鮮味~
鐵板海鮮:蒜蓉鮑魚拼黑松露扇貝
鐵板海鮮:BB貴妃蚌拼鮮魚🐟
🐣香煎雞扒:
🐮蒜片牛柳粒:
雜菜炒飯:
甜品:🍨雲呢拿雪糕配朱古力🍫
雲呢拿雪糕好香滑,奶味香濃,不過賣相同配搭可以多啲誠意😄