2022-06-21
。前排入咗大埔搵朋友食飯,我哋經過一間大排檔,發現佢啱啱開張無耐,入面滿滿都係人,於是我哋當然唔執輸去食埋一份啦🤪-我哋叫咗黑椒鐵板龍蝦🦞,一上枱嘅時候已經「渣渣聲」,好鬼吸引,再配上佢嘅黑椒汁,同埋酒 燒一燒😍,好睇又好食呀,份量亦都唔少㗎💯-我哋仲叫咗豉椒炒蜆(大辣),鍾意食辣嘅你千奇唔好錯過,真係好惹味呀💯-蒜蓉燒扇貝,每粒都大大隻,燒到啱啱好,加上佢嘅蒜蓉同辣椒🌶️,真係好香,扇貝非常嫩滑。-蒜蓉燒生蠔,同樣地加咗辣椒同蒜蓉燒,燒到啱啱好,味道好鮮甜👍🏻👍🏻-豆豉蒸鱔,嘩好肥美😍,太耐冇食啦,真係好好食呀,味道好香濃,配埋飯一齊食真係冇得輸呀💯😘-黃金豆腐,平時都已經好鍾意食豆腐,而佢哋整出嚟嘅豆腐口感好滑,粒粒嘅大細都一樣,好簡單嘅一道餸但係味道一啲都唔簡單啊❤️❤️😋-薑蔥田雞煲,用咗薑蔥去爆香,真係超耐冇食田雞啊,肉質好實,非常之惹味,我仲好鍾意食佢嘅原粒蒜頭🧄,連啲薑蔥都非常之入味呀💯❤️-最後就係叫咗個珊瑚素心燕,呢個係一個素食嚟嘅,嘩連個菜都可以整得咁靚😍好鬼正💯