2020-09-13
今日同男朋友出左去睇傢俬,之後去左大埔超級城行街。我一向比較少去大型連鎖店到食飯。最後我地選左一間韓燒放題,貪佢係放題,岩曬牛魔王既男朋友仔。最令我地吸引係佢有和牛拼盤🥰我地18:45去到,餐廳只有2枱,我地重心諗會吾會中伏,但我地都硬著頭皮入去。餐廳🍴都幾大間,空間感都幾好,牆身既塗鴉色彩繽紛。但好好彩食食吓,原來又人山人海星期一到四嘅價錢係$368,另外和牛全部都係任食,對於牛魔王嘅男朋友來講簡直係超值,和牛嘅質量不俗,油花細膩而且平均。而我最中意食牛頸脊,我覺得肉質最嫩滑而另外亦都包左一個海鮮拼盤,包括左帶子、鮑魚、及大蝦。鮑魚只需要熱返就可以食啦,大蝦重有蝦膏tim..燒完勁香口。正!有一樣係我好鍾意食既,就係豬皮,以前係一間韓燒入邊食過之後,就令我不斷回味。雖然豬皮食落未夠彈牙,但配上黃豆粉亦算係正宗食法。飲品區係自助嘅,種類亦都繁多,亦有不少韓國燒酒在內任君選擇。
但好好彩食食吓,原來又人山人海
星期一到四嘅價錢係$368,