你有冇發覺飲黎飲去嘅台式飲品,基本上都係一啲大型連鎖店呢?今次喺大埔墟食完午飯,周圍行吓,見到呢間淺藍色嘅珍珠奶茶店,就想試吓呢間小店🧋❤️店員超有禮貌,熱心介紹我,問我鍾意飲奶茶呀定係沙冰👍🏼😬😙好熱情,有誠意。最後呢店員介紹左我飲炭焙烏龍茶底加奶蓋,因為佢話呢杯係新出嘅叫我試吓👍🏼🤩又幾好味喎,個茶底,烏龍茶好勁炭焙味,I like it 🥰💗,更加值得一讚係個奶蓋,唔太甜,好creamy 嘅奶蓋😍另外呢仲買咗一杯黑糖珍珠奶茶小糖少冰,幾好飲喎,至少佢有得自己揀,少啲糖,因為黑糖本身好甜,所以少糖就啱啱好,奶味茶味都好出色❤️👍🏼我見呢間飲品店呢有太多太多飲品,我都想試啦,例如話芋頭鮮奶啊,仲有啲各式各樣嘅梳打同埋冰沙,所以下次過嚟大埔墟食完野呢,我就會再試其他啦🤗🥳

2021-02-09
下午茶