2024-05-01 46 浏览
火车头大坑出名好多美食,而越南餐厅嚟讲,火车头越南餐室就比较有名气,而且食物有质素。今日喺附近做完嘢,想快食晚餐,所以决定食越南餐厅。(嘢食起码唔使等好耐)😍😍😍座位唔算好多,但系大部份食客食完都走,所以等我入咗时间唔算太长。我哋叫咗一个生牛肉河粉,香茅猪扒河粉,同埋一个铁板蒜香大虾!🤪生牛肉河粉,望落好细碗,但系其实食落系好大碗。汤底浓味,但系绝对唔会太咸,所以一路食面一路有一个汤,非常之好食。生牛肉质感好好!而且河粉绝对冇overcook,由于餐厅会煮得太耐,搞到河粉一夹就烂晒!而香茅猪扒河粉嘅猪扒份量好多,而且厚切!所以咬落去嘅口感好好😍😍😍最后系铁板大虾,每一只都劲大只,啖啖肉,配上埋佢哋餐厅自己调制嘅蒜香汁🤤🤤🤤直头想叫多碗白饭😆😆😆连埋洋葱一齐食,味道好夹!由于太饱嘅关系,今次冇叫特饮,下次再嚟拆蛋嘅时候,想试吓佢嘅特饮🤤🤤🤤
火车头