2021-09-06
大坑人氣網店[Cookie Vission]由網店轉戰為實體店依間鋪肯定會拎Cookie DPT做一個對比🕵🏻♂️不過無論價錢定質素 我覺得佢哋嘅曲奇都係比較優勝🤩👍🏼呢度嘅曲奇係每日新鮮出爐 memu 仲會每日都有啲唔同 想食特定味嘅話就可以去佢哋嘅ig @cookievission 度睇下有冇出啦~~呢間店最出名嘅就係自家研製既Pookie 🍪 即係外層有pastry 包住塊cookie 口感好特別!緊係要整返過嚟試吓啦😋PookiePandan Coconut Malibu🍪 ($55) 表面個pastry係一個酥脆嘅酥皮面 有啲似牛角包 好香牛油味🧈入面有幾層 包括Toasted Coconut 🥥 Coconut Malibu Ganache 🍪 Walnut cookie dough再加埋 Pandan Cream味道層次好豐富好夾😋😋 好有新加坡風味🇸🇬
由網店轉戰為實體店
依間鋪肯定會拎Cookie DPT做一個對比🕵🏻♂️
不過無論價錢定質素 我覺得佢哋嘅曲奇都係比較優勝🤩👍🏼
緊係要整返過嚟試吓啦😋
Pookie
Pandan Coconut Malibu🍪 ($55)
味道層次好豐富好夾😋😋 好有新加坡風味🇸🇬