今日同男朋友一场嚟到呢间大围名店,即使系下午茶时间都有唔少人等位,我哋都接近等咗半个钟先入座,热死🥵呢间餐厅装修都几文青,坐得都算几舒服~呢度主打盒子吐司,我哋都叫咗一个双重三文鱼芝士滑蛋盒子吐司 ($88)🍞嚟到个卖相都几靓仔,吐司上面有三文鱼子同烟三文鱼,切开入面嘅滑蛋超滑,好有蛋香,而且个面包好松软,带有少少甜味,我觉得成个感觉都好融合好味😋旁边仲有沙律,同埋我钟意嘅蕃薯条😗另外,我哋亦叫咗个生姜烧豚肉定食配温泉蛋 ($78),一嚟到个样都正正常常,但食落有两个问题🥲成碟个姜味好抢fo,唔太食到其他味道🥲另外啲肉劲碎,完全揾唔到一块完整嘅豚肉,感觉好似食紧碎餐😅呢个定食真系令我几失望🥲好彩都有个甜品慰藉心灵🥲我哋叫咗E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫 ($88)🧇~上面pat蛋仔非常可爱😆而奶盖系上面系咖啡可可粉,窝夫表现中规中矩,胜在奶盖够rich,又唔会好甜,平衡返成个味道~饮品亦叫咗佢个招牌嘅开心果特调 ($56)~我本身系开心果迷,但又唔太喜欢豆味,所以叫嘅时候都有少少犹豫,但结果都几好饮😋开心果味可以再浓啲,豆腐好滑似啫喱质感,整体系几match😆呢间小店吐司的确几好食

双重三文鱼芝士滑蛋盒子吐司

生姜烧豚肉定食配温泉蛋

E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫

开心果特调

呢间小店吐司的确几好食,但如果要排太耐队,我就觉得未必值得🥲
2023-07-23
等候时间
30 分钟 (堂食)
双重三文鱼芝士滑蛋盒子吐司
E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫