2021-09-19 1502 浏览
今日同男朋友黎到大圍搵食,OpenRice見到呢間叫小火焰韓式咖啡廳既韓國菜唔錯,所以就黎食dinner。我地叫左個二人套餐,包括香芒炸雞沙律,韓燒豬頸肉,迷你滷豬手粉絲鍋,柚子明蝦水冷麵,白桃乳酸特飲,巨峰乳酸特飲同埋奶油芒果窩夫。香芒炸雞沙律,炸雞外脆內軟,而且雞件都好入味,配上韓式甜辣醬,十分開胃。沙律菜配上香芒,口感十分fresh。韓燒豬頸肉,肉質十分嫩,燒完仲有少少脆,上面係韓式辣醬,同豬頸肉好match。迷你滷豬手粉絲鍋,豬手非常彈牙,最中意係佢個湯豬骨湯底,十分香濃。柚子明蝦水冷麵,第一次食水冷麵係有柚子肉,感覺幾新奇,蘿蔔湯底唔錯,蝦肉亦夠新鮮。奶油芒果窩夫,窩夫食落十分鬆軟,配上芒果雪糕同芒果果肉,酸酸甜甜,十分好食。中意食韓式菜既朋友,千祈唔好錯過大圍呢間小火焰韓式咖啡廳,除左食物水準高,性價比亦都唔差。

2021-09-14
$195.5 (晚餐)