2018-07-20
我這大圍人一向咀雕,很多人都説大圍有好多美食,但得到我青睞的真的不多。不過要推介俾人的話,華輝的手撕雞腸粉一定無得輸。因為友人愛吃辣,我有一晩晚上9點幾經過火車站附近,就順道在華輝買了最出名的手撕雞腸粉大辣給他試試。雖然時間不早,去到小食店前仍然有一小段人龍在等候排隊落order,幸好不需5分鐘,諗定order的我就買好,華輝後勤準備野食的,手腳快快脆,等多另外5分鐘,我就拿到野食走人!此手撕雞腸粉果然名不虛傳,腸粉軟滑,大辣的手撕雞香辣惹味,對友人來說,大辣只是剛剛好,但對我呢個愛辣但耐辣指系一般的,大辣足以令我即刻乾咗成杯水,不過佢又會令你想繼續食⋯⋯而友人第一次吃這手撕雞就立馬愛上!他更在此之後一星期,特意從旺角到大圍買了3次,相信鬼鬼地的他已經成了大圍手撕雞腸粉的粉絲!!(因為友人太肚餓,太急不及待,所以未影野相份手撕雞已經落咗佢個肚一大半⋯⋯所以欠了它的最後大頭照😂)👇🏻排隊時記住合作D諗定要order D咩!
👇🏻排隊時記住合作D諗定要order D咩!