2022-08-21 206 浏览
突然有种心血来潮想食马来西亚菜,二人套餐较抵食只需$366,而且选择种类都几多,可以自由搭配。椰浆饭配马来生炸鸡髀,鸡髀炸得热辣辣脆卜卜,鸡皮一咬就有超脆既声音,鸡髀肉唔干身,做到锁住肉汁无流失,辣酱味道会偏辣少少,我觉得加落鸡髀到黎食好正,饭粒有阵阵椰香味。马来甘香海鲜天使面,需要加$28,天使面炒得够香够入味,带有少少辣够惹味,海鲜之中虾嫩滑弹牙,青口亦饱满大只。小食拼盘,自选三款,拣左马拉盏一口虾多士、参巴水牛城鸡槌、马拉盏鱿鱼圈,酱汁有两款,辣酱和类似甜酸酱,鸡槌同样炸得够嫩有肉汁,鱿鱼圈外层酥脆,内里爽口弹牙。班兰咖央多士,食星马泰菜必点既咖央多士,方包烘得好脆,这店咖央放入左牛油,好邪恶但好食能胜于一切。美禄山,先饮一啖饮品再舀一匙羹美禄直接放入口,双倍浓郁味道好满足。槟榔岛敍杂果宾治,非常清甜解渴,生果有几多款就数唔到,但一边饮一边食生果粒好有口感。香烤薄饼配辣茄鸡件($68),再点多一款小食,辣茄酱其实唔算太辣,好岩唔食得辣既客人,鸡件其实系鸡槌咁大件,炸得香脆,薄饼一定要趁热食,放凉左就会开始变硬。

小食拼盘

班兰咖央多士