2022-06-04 233 浏览
今日約左朋友行旺角,估唔到旺角好多鋪頭都唔同哂。令我好意外係女人街竟然有好多吉位,平時我都會行下,因為會好多得意產品推出順便係巷仔餐廳食野。。最中意係Deli2呢幢大廈食野,多餐廳選擇,又有唔同菜式。今次要食打邊爐,因為朋友仔話自己一個人可以係午餐食20碟牛🤣佢話晚餐食唔到咁多,但午餐可以,所以今次俾個機會佢表演俾我睇原本諗住食午市60分鐘放題,不過太少肉又太少時間。所以都係想食任食牛同食耐啲,佢有4個set選擇,我地就揀左^團^呢個餐$198,因為多牛選擇,反正今次以牛為主,同埋午餐放題都平啲,又可以食2個鐘。首先坐低之前,就要揀湯底,我地揀左藥膳花雕酒雞湯。之後店舖會先上一轉擺得靚靚嘅牛肉,跟住就可以用QR code落牛肉。再出去自助區拎配料同飲品。第一轉嘅牛肉,擺得好靚😂有乾冰墊底又識轉。牛肉上面全部都有個牌仔,次次食放題其實我都唔知係咩肉,隨意點,呢度有埋牌仔,就知係邊款肉,下次直接點中意食嘅肉就得啦。我全部肉都試過一盤,最推介嘅有3款。安格斯牛頸脊,呢款油花好香,唔un,入口即化又有牛味無根!薄薄一片,淥一淥好快食得安格斯牛小排,呢款切得厚啲啲,咬入口重牛味,但都唔會un,澳

我全部肉都試過一盤,最推介嘅有3款。

安格斯牛小排,呢款切得厚啲啲,咬入口重牛味,但都唔會un,

澳洲M5和牛,呢款我最中意,因為切得夠厚又大片!淥熟一大片塞入口,大口食肉就係爽

呢度加湯,真係加湯唔係加水,所以湯底絕對唔會越嚟越淡。仲有,加左湯係會加埋花雕酒㗎!我第一次見會加埋酒!讚👍🏻

另外,放題仲可以點雞子,廣島蠔同串虎蝦。雞子大讚,無臭味,一咬噴汁好新鮮。串蝦唔係普通嘅草蝦,係虎蝦,好大隻啲肉紮實,真係要食多幾隻!!

估唔到,出面自助區都有好特別嘅野食。除咗一般會見到嘅丸,菜類之外。竟然會有大魷魚,羽衣甘藍,冰菜,菜苗仔,蟲草花。呢啲我無見過係放題店會出現。

不過美中不足係無甜品雪糕任食,但係鋪頭會送上一件朱古力慕絲蛋糕。
如果之後餐廳會考慮加埋甜品任食,
咁就真係perfect啦。。

餐廳環境坐得好舒服,座位係兩邊半卡位,自助區係中間。我地12點左右到就唔洗等位,1點鐘開始多客人。呢度員工服務友善,牛肉上得好快手,基本上order左5分鐘左右都有啦。。最後朋友係食唔到20碟嘅,佢一個人食左17碟😂其實我覺得已經超多,應該回哂本啦😎
2022-05-31
午餐