2010-08-29 4 浏览
好朋友兼好大佬是晚約左一齊食飯,問我係旺角食咩好,最怕人問我係旺角食咩好架啦,我就非常之懶得諗咁話去沙嗲王算啦。原本約左七點到,不過我遲大到,佢又鬼咁早黎到,我就叫佢上黎搵位先啦,隔左一陣就話我知有檯,我諗佢大概等左十幾分鐘到掛。不過到我八點出現既時候,沙嗲王既門口簡直多人等位到不得了,想搵位攝入去都有難度!呢度既環境一向覺得唔差的,雖然同隔離檯有dd迫,不過旺角寸金呎土係咁上下架啦。兩個人都叫左幾多野食,首先通常每次必叫既就係白咖哩豬扒飯,是晚覺得依舊好食。最鍾意佢個汁好香椰汁味又唔會太辣,要黎撈飯好好味,豬扒依舊香口好吃,一D都唔靱~~另外叫左個白汁蘑菇意粉 (Carbonara個friend),不過是晚掛住傾計,我丟低左佢好耐先食,所以結果.... 變到唔係太好食,因為D芝士已經硬哂,意粉又凍哂咁... 所以我唔敢亂評論,因為絕對係我既問題,相信趁熱食唔會太難食掛。另外小食叫左蒜蓉牛油雞翼,呢個係我幾乎每次黎都會必點既食物之一,係我同哥哥既最愛~~ 我地係第二度食覺得永遠都唔夠呢度好食的。因為佢真係炸得好脆口(雖然都好熱氣),個表帶有少少蒜味,內裡肉質嫩滑又有牛油味,食極都唔厭。

最後仲叫左芝士焗年糕,所有食物都係致肥的~ 芝士同D年糕融埋一齊食落真係幾滿足,芝士係好多,不過覺得芝士味好似唔係好夠香,而且年糕唔係好夠煙靱,所以呢個就一般啦。

係沙嗲王食野飲品一向有半價,不過是晚去度竟然無左我飲開既椰汁綠豆冰... 店員話而家無做喎,點解呀??? 哈,最後好HEA咁叫左珍珠奶茶,其實味道OK的,甜左少少,而且D珍珠好淋,唔係幾好食~~~

坐左個幾鐘就走人,九點幾店外仍然大排長龍,不過又難怪的,因為佢價錢唔貴,食物又OK,所以受歡迎係好正常的。是晚大佬半自願半被屈(?)咁請左我食飯,多謝大佬~~~嘻 =)))
珍珠奶茶..太甜啦
芝士焗年糕