2017-09-10 598 浏览
出名為食既我,一放假就會不停尋找新款美食,滿足一下我既肚皮😁男朋友知道我好鍾意試新野,所以係我牛一既時候特登帶我入愉景灣同陽光玩遊戲,順便揾新野食。愉景灣出名多外國人居住,係呢到周圍都可以揾到酒吧、西式餐廳。今次男友揀左一間近碼頭既餐廳,可以吹住海風食飯,好relax😌呢間餐廳雖然有兩層好大好多位,但一到週末除左附近居住既外國人外,亦有好多人會入去愉景灣輕鬆一下,所以建議大家提早打電話黎book位。雖然未黎食過但都見到呢到既食物係好大份架,我地只得兩個人都唔敢叫太多怕浪費,但係因為玩左成日太肚餓既關係我地叫左一個沙律前菜、男友至愛既🐷肋骨同埋墨西哥式nacho。泰式甜酸汁整既雞肉沙律,啲汁酸酸甜甜好開胃,成碟沙律仲大過我個頭,兩個人都係食唔曬,但真心抵食同好開胃nacho係同杯apple cider係套餐黎既,所以份量已經無原本咁大碟,但呢到都有大半包nacho薯片,上面再加左醃過既🐷肉、洋蔥、橄欖再加一層厚厚既芝士去焗,仲配有sour cream俾你點nacho🐷肋骨甜甜地,焗到啲肉離曬骨,好香脆🍸椰青好清好甜Apple cider🍏雖然我地好飽,但男友堅持要叫甜品,因為訂位時有同佢

nacho

🐷肋骨甜甜地,焗到啲肉離曬骨,好香脆

🍸椰青好清好甜

Apple cider🍏

雖然我地好飽,但男友堅持要叫甜品,因為訂位時有同佢講係慶祝生日,所以佢地係心太軟上面畫左花。好靚呀😍