其實之前俾Instagram啲相吸引咗,所以想試依間餐廳啲甜品。我揀咗下午茶餐既朱古力香蕉窩夫配飲品$68。黎到得半份,我好愕然,點解得半邊,仲有一半去左邊😲?待應話下午茶係咁🤷🏻‍♀️。明明係個餐牌冇寫明得半份,落單嗰時都冇講得半份,而正價餐牌都係$68,咁我做乜俾同等價錢食少一半份量但飲佢個野飲?如果佢個價錢平d而係半份我覺得講得通,因為通常下午茶係份量細,但係佢價錢一樣下我預期下午茶份量一樣只係多杯飲品。如果我知佢得半份我唔會叫囉😩味道窩夫無蛋香味,口感係硬咗嘅蛋糕,味道一般,無驚喜,唔係Instagram blogger 所講咁好食。影相就唔靚架啦得半份咁尷尬。大家如果真係想食要問清楚佢個份量係幾多先落單。不過佢哋係無處理到我既投訴,所以唔會再幫襯👋🏻👋🏻
我揀咗下午茶餐既朱古力香蕉窩夫配飲品$68。

朱古力香蕉窩夫
2021-05-29