2022-07-02
呢間餐廳地方唔大,用QR code落單,好快就有得食!餐廳嘅裝修都好有特色,好有馬來西亞懷舊風味,仲有好多幅得意嘅掛畫介紹佢啲菜式。肉骨茶可以無限添飲,但今次冇試到,整體食物質素幾好,份量夠大又唔貴,好抵食!------------------------------🐓◖怡保芽菜雞◗ $68係店員強力推薦嘅招牌菜,雞肉採用上等雞肉,下面放咗啲芽菜,雞肉一啲都唔鞋,勁juicy嫩滑!啲雞好有肉味好鮮甜冇雪味,就算唔點醬食都得,啲芽菜亦索滿曬雞肉汁!飯底可以揀黃薑飯或者珍珠米,今次揀咗黃薑飯,但啲飯略嫌濕咗少少。🦐◖娘惹叻沙◗ $68叻沙湯底幾濃,微辣,有豆卜、扎肉、蝦、蜆同半隻蛋等等嘅配料,啲油麵彈牙,入味索湯!🍢◖馬拉沙嗲串燒 - 豬/牛/雞◗ $45叫咗豬/牛/雞各一,佢會直接幫你淋埋沙嗲醬上串燒面,沙嗲醬嘅花生味好濃,食落甜甜地好惹味!串燒唔會好乾,食落肉質口感亦唔會太硬太鞋!🥪◖南洋鮮油燒麵包◗ $34呢碟好特別,食緊嘅時候都有幾枱客問店員我地呢碟係咩黎,係必點小食!平時食開用白麵包烘嘅咖央多士,燒麵包係用啡色嘅麵包,食落比普通白麵包烘出黎更加香脆!中間夾咗厚厚嘅嘅牛油同咖央醬,
🦐◖娘惹叻沙◗ $68
🍢◖馬拉沙嗲串燒 - 豬/牛/雞◗ $45
🥪◖南洋鮮油燒麵包◗ $34
呢碟好特別,食緊嘅時候都有幾枱客問店員我地呢碟係咩黎,係必點小食!平時食開用白麵包烘嘅咖央多士,燒麵包係用啡色嘅麵包,食落比普通白麵包烘出黎更加香脆!中間夾咗厚厚嘅嘅牛油同咖央醬,好香好甜好脆!
☕️◖馬來西亞拉茶(熱)◗ $18
同港式奶茶差唔多味,拉得好多泡沫,飲落口感好滑微甜唔會苦澀,唔加糖就咁飲都好OK!
☕️◖怡保白咖啡(熱)◗ $18
Encore指數:8.5/10