2016-06-06
好耐好耐冇黎Oolaa, 真係忘記咗佢嘅味道係點。呢日難得早起咗少少,決定專誠走去Oolaa 食佢嘅早餐。好彩早去,入到去佢話差唔多book晒,問我哋可否一個鐘内還枱,當時都只係10點幾,所以我知一定無問題。估唔到咁耐冇去都依然係常滿。我叫咗我嘅至愛Egg Benedict 同埋Chamomile, 男朋友仔就叫咗 big breakfast. 諗住佢食量驚人,一定會夠飽。Egg Benedict - 叫咗mushroom & spinach 味,非常之鍾意佢個蛋,整得好有質素,半生熟嘅滾水蛋,美味非常。真係好味到我要變腰果眼!加埋上面大量嘅mushroom 同菠菜,估唔到2隻蛋都足以令我飽!Iola's Big Breakfast - 顧名思義,乜都有啲咁。有薯仔,腸仔,bacon, 炒蛋,磨菇,茄汁豆同多士。炒蛋嘅份量係大到覺得有8隻中國蛋炒埋。男朋友仔笑說話呢個份量足夠4個小朋友食。連佢咁大食,都食唔晒。樣樣都好好味道,但如果bacon 係多啲肥肉會更好味,當然人人口味不同,有啲人鍾意脆嘅bacon, 有啲就鍾意軟身嘅。我就比較鍾意偏中間但唔係全脆嗰種。呢間嘅bacon 就唔係