2019-09-16 32 浏览
在7月時我和同事仔第一次去呢間店食鋸扒午餐,仲記得呢間店初初開的時候好多人在門外排隊,我們待熱潮過後才光顧,不用花時間排隊~~~呢間店的扒餐價錢尚算經濟,如果去西餐廳,相信呢個價錢只是一人份量~~~如果怕被油彈到成身都係,個人建議最好披上圍裙~~~調味料倒不少~~~我和同事仔每人各點一款來share 食,這樣才可以一個價錢感受兩種扒的肉質和味道~~~200g的西冷扒,西冷肉質比較鬆軟,如果想熟D,最好先切曬一件件薄塊來食~~~300牛肩扒,牛肩食落雖然係實d,但都算係易入口~~~白飯、麵豉湯、沙律和飲品係任添,我就比較喜歡飲麵豉湯,咸咸地好好飲~~~我就唔太喜歡加調味料食扒,因為可以享受扒的鮮味,同事仔加黑椒上去,感覺香氣樸鼻,石板燒雖然跟鐵板燒一樣彈好多油出來,好在我地可以拎圍裙保護d衣服,d牛味太濃郁,我午餐後要在office洗面,唔想自己油光滿面咁開工~~~

如果怕被油彈到成身都係,個人建議最好披上圍裙~~~

調味料倒不少~~~

300牛肩扒,牛肩食落雖然係實d,但都算係易入口~~~

2019-07-29
午餐