2018-06-05
芝樂坊已經開張好一段日子了, 一直都好想試, 隔左一段時間黎希望冇咁多人排, 點知閒日黎到都一樣係要排! 不過叫做冇假期咁多人上次被人龍擊退, 只係買左外賣蛋糕, 今次點都要食到正餐!一路等一路聞住餐廳傳出既香味, 令人更覺肚餓....等左都唔知有冇多過1粒鐘, 終於可以入座了!太肚餓, 一坐低即刻食住餐包睇餐牌, 餐包暖暖的, 好鬆軟! 可以無限添食, 當然唔會咁傻用包塞飽自己啦~第一時間落單既一定係NACHOS! 以前向美國的分店食過, 已經深深愛上了想不到香港分店的NACHOS 都有番咁上下水準, 大大碟是肯定的, 仲要又熱又香噴噴! 配上3 款沾醬 :牛油果, 蕃茄同埋SOUR CREAM, 每款都各有特式, 半溶的芝士拌粟米脆片簡直就係人間美食! 我地都點左個雞肉PIZZA 開心SHARE, 正常SIZE 的, 夠分又夠飽雞肉的醬汁很特別, 好惹味, 出便食唔到呢種味, 忍唔住食左2大件出名芝士當然要點返個多重芝士長通粉, 睇個名好漏, 食落又唔算漏喎! 幾種芝士既比例配合得岩岩好好快比大家清碟既一個意粉食肉獸要求鋸扒, 冇肉係食唔飽的! 雖然牛扒唔似係主打野 (因為冇芝
上次被人龍擊退, 只係買左外賣蛋糕, 今次點都要食到正餐!
好快比大家清碟既一個意粉
食肉獸要求鋸扒, 冇肉係食唔飽的! 雖然牛扒唔似係主打野 (因為冇芝士!XD) , 但同樣有水準!
牛扒燒得剛剛好, 有炭燒味, 肉嫩重牛味
牛扒可加錢配SIDE DISH, 揀炸薯條是指定動作! 薯條炸得又香又脆, 真係停唔到口!
食到勁飽都一定要試返件出名的芝士蛋糕! 冇食真係等如冇黎過!
叫左最BASIC 的CHEESECAKE, 通常最簡單的都是最好味的
一如以往, 芝士味濃, 質感幼滑, 完全唔覺肥膩, 真係令人控制唔到成件食晒...
雖然美國食個FEEL 會好D , 但食物方面香港分店都做得好有水準, 令人滿足的一餐! 每人除開都係$2XX 實在抵食!
如果排隊時間可以在1小時內, 一定會再幫襯!