之前已经听朋友讲话大角咀有间东北菜馆入面既北京填鸭好好食,晚晚都有好多人排队同预约;咁钟意食填鸭嘅我又点可以错过,梗系要过去试吓喇🤣我地食左:👉🏻✨北京填鸭(半只)✨ $168店内招牌之一既北京填鸭当然系唔少得❣️我哋只系叫左半只,已经好够饱;鸭肉肥瘦均匀,鸭皮烧到脆卜卜!每块都有皮有肉,仲片得几薄添👍🏻饽饽皮较薄身,放上青瓜🥒大葱连沾上酱料嘅鸭肉包埋,一啖咬落去,超有层次感,仲唔会觉得好油腻,的确系几正😋✨京烧羊肉✨ $138孜然粉同羊肉一向都系Perfect match。羊肉🐑好够腍,唔臊唔嚡啱啱好,惹味之余又香口🤞🏻✨高力豆沙✨ $13/1个高力豆沙系我妹几钟意嘅甜品之-❤️呢度嘅高力豆沙大大嚿,入面d豆沙又够多,沾上糖粉,质感松软又唔会太甜,正😋✨拔丝苹果✨ $78上枱嘅时候店员就提醒我哋要将d拔丝苹果放入涷水「过冷河」,过程几好玩😆过完冷河之后,包裹住苹果既糖浆即时变到脆脆哋,食落外脆内软,口感都几得意😎既有糖嘅甜味又有苹果嘅微酸,超好味😋餐厅食物几高质⭐️价钱亦唔贵😍𩠌菜仲大大碟添,系多人聚餐嘅好地方👏🏻

我地食左:👉🏻

✨北京填鸭(半只)✨ $168