2020-10-07 287 浏览
#pb食在西環 #pb支持黃店💛 夢想家的咖啡店☕今次唔打唔撞咁去左呢間位於香港大學附近嘅咖啡店😚 環境感覺好chill 可以比人靜靜地做下野、傾下計💕 不過食物我覺得一般般 唔知係咪因為weekend去太多人🙈.佢食物選擇唔多 每日有兩個意粉選擇😛 我地個日都等左接近30分鐘先有野食 飲品係我地接近食完先黎🙈🔹明太子帶子意粉🍝舖滿木魚絲嘅意粉🤤 入面有好多珍珠帶子 配埋明太子汁 唔錯😋 美中不足係我覺得個意粉唔夠熱😢 一上碟已經唔熱🥺🥺🔹Bagel with Homemade lemon cream cheese & apple earl grey jam🥯朋友簡左甜味bagel 感覺味道幾特別😛 自家製檸檬cream cheese酸酸地 好開胃 我中意😍 個Jam伯爵味唔重 同埋都幾少jam🙈 🔹Matcha Latte🍵好淡嘅matcha latte🥺 飲落唔多覺有抹茶味 反而似加左水嘅奶🙈🔹 Hojicha Latte☕相反呢杯hojicha latte就太濃 濃到有少少苦🙈 佢焙茶味同咖啡味都好重 兩種味撞埋一齊有d苦🤣🤣.可能我個日太多人 所以食物質素一般🙈 平日去我估會c
#pb食在西環 #pb支持黃店💛
夢想家的咖啡店☕

🔹明太子帶子意粉🍝

🔹Matcha Latte🍵

🔹 Hojicha Latte☕

可能我個日太多人 所以食物質素一般🙈 平日去我估會chill d😝 知道佢係pet-friendly cafe 大家如果去開附近 可以帶埋毛孩去支持下💛

Dreamer Cafe
西環保德街6-20號保基大廈地下5號舖