2022-09-21 282 浏览
開左間好靚既糖果屋入到去就好似去左一個魔法世界咁🍬 之後上網睇返先知原來呢間糖果屋係全球都有分店, 中心思想就係想將童話咁樣既裝飾同美妙既糖果帶到香港俾大家😎 呢度除左有色彩繽紛既糖果之外, 仲有幾款特色甜品同意大利雪糕可以揀添🥰特色雞蛋仔🧇($95)雞蛋仔即叫即整, 好香軟配埋大量既忌廉, 同埋可以自選一款雪糕球, 我揀左後勁凌厲得黎又幾過癮既四川香辣朱古力雪糕, 仲有大量既彩色糖果碎, oreo, 朱古力威化條, 影相又得味道又唔錯😎 最suprise 係雪糕同雞蛋仔幾襯😋煙囪蛋糕+朱古力糖漿+雪糕🧁($110)煙囪蛋糕既造型就好似腸仔包咁, 不過冇左中間條腸, 因為今次揀左肉桂糖, 所以食落更加香同脆身再配埋綿花糖味雪糕, 忌廉, 彩色糖果碎簡直係冇得輸🤩意大利雪糕(雙球+1款糖漿+2款糖果碎)🍦($95)呢度雪糕既味都幾特別, 揀左一個都幾濃郁既Tiramisu味同埋好似食緊薑醋真係有薑粒係入面咁既甜薑白朱古力味, 不過佢比較易融食既時候要夠快☺️呢度既裝修真係好用心好吸睛, 每一個角落都係係打卡點, 呢度既staff 都相當nice😍

特色雞蛋仔🧇($95)

煙囪蛋糕+朱古力糖漿+雪糕🧁($110)

意大利雪糕(雙球+1款糖漿+2款糖果碎)🍦($95)

2022-09-18