2017-08-02 329 浏览
ENOS Space Station 太空餐厅cafe无意中发现呢间主题餐厅,装修同侍应制服好有型,食物名就有d得意,而且食物质素几高,一直念念不忘。今日黎附近买宠物用品,特登过黎帮衬。先黎既系松露温泉蛋意粉($88),意粉煮得好烟靭爽口,松露汁同蛋都好香浓,可惜份量偏少,一个人食晒都唔会够饱。跟住有处女座饮品奶盖红茶($42),其实有小小贵,觉得同$25一杯台湾饮品差不多,好彩茶同奶都系好味既,上面既棉花糖同d奶几夹。太空队长早餐($108)想试好耐,个名好得意,食物既组合好吸引,仲要样样都好食。粗薯条系Mos Burger个种,炸得唔系好劲、个皮好薄小小脆、入面就似焗薯,好似无咁热气。松露炒蛋我地两个系第一次食,觉得普通好味啦,唔太突出。烟三鱼同磨菇都好有质素,磨菇系成碟野当中香味最浓最突出。重点系两只虎虾同个窝夫棒,虎虾好多好多虾膏,好夸张,虾肉又大只又鲜甜,令人啜指回味。穿梭机窝夫棒就继续咁香甜松化,不过食食下觉得争左d乜。。。原来仲争一份果酱,反正唔够饱,点多一份窝夫棒连一款果酱($38),㨂左玫瑰果酱,有酱点好味好多。其实食完两个人都未饱得晒,不过人地够钟打烊了,下次都系点
ENOS Space Station 太空餐厅cafe

原来仲争一份果酱,反正唔够饱,点多一份窝夫棒连一款果酱($38),㨂左玫瑰果酱,有酱点好味好多。其实食完两个人都未饱得晒,不过人地够钟打烊了,下次都系点番一个扒餐好d,我谂都会几好味既,系贵左小小,成$268一份。

加一后每人$150左右。

最后想讲埋上次食既好野。牛油果烟三文鱼窝夫治($78),系两块窝夫夹住d饀,可以想像系好清新既口味,当然都系唔够饱既。配菜系wasabi黑醋沙律,意外地好惹味。

仲试左水瓶座既玫瑰梳打,上半截粉红色下半截紫色,杯边有粒星星杨肚,又梦幻又好太空,造型系一绝,味道唔会太甜,有d层次,值得一试。
2017-07-14
  • 太空武士早餐