2020-02-17 81 浏览
相信每一個推有少女心既lady 都好鍾意靚靚high tea,得知呢間餐廳係用山茶花做主題,仲要成間餐廳都係用粉紅色去作佈置,即刻要比自己去嘆下。一入門口已經望到成幅牆都係用山茶花去佈置,唔同角落都見到山茶花嘅蹤影,唔同位置都可以用唔同角度去影出靚相,好啱一班姊妹嚟relax 下。由於係午餐時間,所以有lunch set Menu,set 可揀前菜+主菜+咖啡/茶 $208前菜3揀1,我就揀左紅肉火龍果沙律,除左紅白火龍果肉之外,入面仲有薏米,藜麥,奇亞籽,加埋沙律菜同花,好有田園感,health and refreshing choice主菜可以5選1,我就揀左香烤比目魚,伴隨著比目魚既有杏鮑菇同野菌。烤得香脆既比目魚皮,配上嫩滑入口即溶既魚肉,清新不油膩。話左要黎relax 下,一壺靚茶當然唔小的,我就揀左玫瑰茉莉果茶,水果令茶略帶小甜味,由茉莉花茶作茶底,加入玫瑰花既香味,仲有最緊要既係用靚靚茶壺裝著,令人仿如在後花園嘆下午茶。除左lunch set menu 之外,main memu 都有好多野食揀,我就再揀左個慢煮和牛牛小排 $238。上菜時又有係一件又睇得又食得既菜式,牛小

除左lunch set menu 之外,main memu 都有好多野食揀,我就再揀左個慢煮和牛牛小排 $238。上菜時又有係一件又睇得又食得既菜式,牛小排中間夾著一塊芝士脆片,牛小扒很有嚼勁又不會韌,墊底既係蕃薯蓉,較一般馬鈴薯蓉健康。

臨走時見到下午茶Tea set餐牌,要預訂嫁,下次可以同姊妹再黎high tea 下先😊