2023-04-22
悠閑簡約風嘅Heart Coffee位於佐敦鬧市,Cafe以純白色調配綠色植物嘅格局帶出清新悠閑嘅感覺,坐唔同位置都打到卡🤭,仲設有室外同室外座位,闊落又舒服~食物方面真心店如其名,高質有心思,仲有生酮菜式選擇,值得推介🫶🏻!自家製牛肉千層麵⭐️⭐️⭐️⭐️層層柔軟嘅麵皮夾住香氣十足嘅蕃茄牛肉餡極幼滑薯蓉同芝士,口感綿密豐富之餘,帶微酸嘅奶油乳酪味,食晒都唔會覺得膩~ALL DAY BREAKFAST⭐️⭐️⭐️可以揀配搭酸種麵包sourdough或牛角包,黑松露炒蛋極出色,松露味香濃,一啲都唔吝嗇,同酸種麵包一齊食十分夾!另外值得一提,烤薯仔嘅味道好香甜,好想知呢隻薯仔邊度有得買🤣~Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕質感濕潤唔鬆散,當中有紅蘿蔔絲、紅莓乾、核桃同各款果仁碎,面層同中間各有Cream Cheese相隔,口感豐富帶淡淡肉桂香,甜度亦啱啱好,好鐘意呢個蛋糕~藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️好有特色嘅嘢飲,藍色漸變超級靚,打卡靚又好飲🫶🏻。藍色嚟自藍螺旋藻,係純超級食物,天然食用色素,營養含量高之餘仲可以增強免疫系統、新陳代謝、改善消化!泰茶鴛鴦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️獨角獸拉花好精緻,一路飲都唔散,盡顯功
自家製牛肉千層麵⭐️⭐️⭐️⭐️
ALL DAY BREAKFAST⭐️⭐️⭐️
Carrot Cake⭐️⭐️⭐️⭐️
藍螺旋藻海鹽焦糖鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️
泰茶鴛鴦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
獨角獸拉花好精緻,一路飲都唔散,盡顯功架&心思!唔過甜而且非常滑,糅合泰式&港式嘅味道,充滿特色,推介!