舊嘅吾去,新嘅吾黎,好開心見到銅鑼灣登龍街有新嘅茶餐廳名字出現。佢個名對於我哋呢啲做健身嘅人來講真係好好記。「洛奇冰室」店內格局與一般茶餐廳坐得迫迫地,都係咁上下。還講得切捉住下午茶嘅尾巴先點一份下午茶餐蜜糖鷄脾配炸薯條 $47我感受到即點即炸嘅威力,上枱時熱辣辣。至愛粗薯條,食落特別有口感,口感脆卜卜加埋茄汁簡直係Perfect。炸雞脾比手掌大一點,雞皮香脆,甜甜地嘅蜜糖味食落冇咁油膩,內裏雞肉仍然Juice,有水準凍奶茶 +$3凍奶茶比較淡口,茶底較單薄,奶嘅份量正常,少甜仍然系好甜,有待改善。常餐金牌沙嗲牛肉麵$50香滑炒蛋、腸仔、丹麥多士沙嗲醬味道突出、惹味香濃,牛肉食落都冇渣,公仔麵有彈性,吾稔,過關!炒蛋凍左,吾太滑。丹麥多士上勁多牛油,半溶化,好吃。超大杯「椰汁紅豆冰」+$8紅豆煮得軟稔香甜、花奶佔咗半杯,再喺上邊加上椰汁,唔會放太多冰, 飲落去特別香口濃郁。平時去飲先至有得食嘅「太極鴛鴦炒飯」依度都有得食,我哋梗係唔執輸。價錢唔平㗎 $82 ,但四個人開心share就OK啦。飯有炒底,我個人就鐘意茄汁嗰邊,茄醬酸甜度平均,肉絲下得多,好好送飯。白汁燴飯,用上爽口蝦仁和炒

舊嘅吾去,新嘅吾黎,好開心見到
銅鑼灣登龍街有新嘅茶餐廳名字出現。
佢個名對於我哋呢啲做健身嘅人來講真係好好記。

「洛奇冰室」

店內格局與一般茶餐廳坐得迫迫地,都係咁上下。

還講得切捉住下午茶嘅尾巴先點一份下午茶餐

蜜糖鷄脾配炸薯條 $47

我感受到即點即炸嘅威力,上枱時熱辣辣。

凍奶茶 +$3

常餐

金牌沙嗲牛肉麵$50
香滑炒蛋、腸仔、丹麥多士

炒蛋凍左,吾太滑。
丹麥多士上勁多牛油,半溶化,好吃。

超大杯「椰汁紅豆冰」+$8

平時去飲先至有得食嘅
「太極鴛鴦炒飯」
依度都有得食,我哋梗係唔執輸。
價錢唔平㗎 $82 ,但四個人開心share就
OK啦。飯有炒底,我個人就鐘意茄汁嗰邊,茄醬酸甜度平均,肉絲下得多,好好送飯。白汁燴飯,用上爽口蝦仁和炒翠肉瓜,食落冇咁溜。

咸檸七 + $8

熱奶茶,茶味比凍奶茶好,溫度足,吾鞋口。

整體水準唔錯,難怪生意咁好。

下午茶