2017-02-06 185 浏览
自从上次同姨妈来过呢间餐厅打过边炉后,一直都甚是回味,今日男朋友话公司升左佢职要庆祝吓,于是我就带左佢来呢度食饭庆祝,咁就又可满足到想食既我喇今次嚟竟然仲有个一蚊鸡汤底,咁抵食,梗喺唔可以放过佢啦…坐低后即叫我叛钟意食既脆炸响铃!呢度既响铃好脆口,好新鲜,放入火锅随便烫一烫就食得,口感超松软,仲有好浓郁既腐竹香味,好食话得庆祝,所以都叫左D少少贵既日本黑豚肉俾我男朋友喇单睇个样就已经无得输!肥瘦均匀之余,仲系偏瘦个种,最岩我怕肥肉既人,加上厨师又切得厚薄适中,烫完浅尝即能感受到固中的浓香肉味,食得出系贵价货,性价比高,合乎预期,满意另外梗要提吓个1蚊鸡汤底!讲真睇到点菜纸上写著1蚊真系有D吓亲,因为真系无谂过咁抵!送来后真心觉得超晒值!!因为份量唔系细外,入面仲有瑶柱、冬瓜同埋好多滑鸡,啖汤好清甜又有野食,鸡件仲好滑又新鲜,唔叫真系会对唔住自己呢个汤底坚正呀~~而打得边炉就当然会叫D手打丸咁,呢度D丸系逐粒计,每次最少要叫2粒,价位讲真系贵既,不过全部丸都系手打,同用料新鲜又好味,所以就算贵少少我都觉得OK,系我叫既丸中,我就最钟意食酱爆牛丸皆因完全唔会有平价既牛肉酥味外,口感仲劲弹牙
今次嚟竟然仲有个一蚊鸡汤底,咁抵食,梗喺唔可以放过佢啦…
脆炸响铃
日本黑豚肉
话得庆祝,所以都叫左D少少贵既日本黑豚肉俾我男朋友喇
瑶柱白玉滑鸡锅
呢个汤底坚正呀~~
芝心酱爆牛丸 $ 10粒、自制墨鱼丸 $ 10粒、南翔小笼饺 $ 10粒、包心蟹粉丸 $ 8粒
芝心酱爆牛丸
皆因完全唔会有平价既牛肉酥味外,口感仲劲弹牙,更有浓郁晚鲜甜牛肉香味,入面既芝士内馅更是点睛之处,咸香得宜,食得我心情超爽!

最后系不停食食笑笑下就渡过左一个好开心既晚上,男友都好开心,感恩感恩
2016-11-03
用餐时段