2021-08-02 73 浏览
餐廳設計用上很多鬼怪嘅主題,但室內裝飾和擺設都很精美💐,好似入咗一間西方大宅一樣。🥣是日餐湯Soup of the day今日是日餐湯係蔬菜湯,感覺有少少似羅宋湯,因為一樣係有蕃茄香味。點了兩個 lunch set「Choose Your Own」 (4 items $132 & 5 items $146)黑醋野菌沙律🥗、炸牛油果🥑、炸蝦天婦羅🍤、日本產魚子 配烏冬4 items:Seaweed Salad, Fried Avocado, Prawn Tempura, R.O.E. with Udon 黑醋野菌沙律上放了少許魚子,係好爽口嘅沙律,炸牛油果外層脆身,感覺特別,炸蝦天婦羅外表香脆,蝦肉都幾彈牙。烏冬灑上明太子做裝飾,粉紅色💗都幾靚。炸蝦天婦羅🍤、茶葉滷牛小排、溏心蛋(日本產)、牛油果明太子蟹肉🦀、芝士焗蔬菜 配飯5 itemsrawn Tempura, Short Ribs, Soft Boiled Egg, Crab Meat, Gratin with Seaweed sesame rice🍚上菜後,第一時間就一啖食咗個溏心蛋,真係入口即溶😋,牛油果明太子蟹肉有多

🥣是日餐湯
Soup of the day

餐湯

烏冬

5 items

上菜後,第一時間就一啖食咗個溏心蛋,真係入口即溶😋,牛油果明太子蟹肉有多層口味,夾埋一齊都幾好食,茶葉滷牛小排煮得入味軟腍,芝士焗蔬菜係西蘭花,完全掩蓋晒西蘭花嘅草青味,芝士連同西蘭花烤焗過後更焦香可口。

☕Drinks: Iced Mocha and Hot Marshmallow Caramel Coffee

Mocha & Marshmallow Caramel Coffee

Marshmallow Caramel Coffee

鐘意杯 Marshmallow Caramel Coffee 多啲,初初以為剩係得幾粒棉花糖放面做裝飾,原來落左好多粒,個咖啡係偏濃味,但一口咖啡連一口棉花糖一齊飲就啱啱好😛。

2021-07-21
午餐