2020-05-08
<蕭生開黃店茶餐廳>喺社運前我已經食過 redrice . 覺得佢味道係正常 但未到好正 但重點係份量夠同價錢相宜, 既然經過開想食 tea甘係要去食黃店既。(不過都係嗰句 如果難食我都唔會去) 本身唔知係蕭生開既茶記 , anyway . 入到去分哂枱櫈 仍然係限聚令範圍。 餐廳幾整潔 燈光通明 menu夠新 紅同啡色襯得唔錯 4 點零叫個茶餐 但份量其實都幾大 42 蚊 有一個大焗飯 😂🍴redrice皇牌相撲豬扒焗飯 42 蚊🐷凍飲加3 蚊凍啡正常 茶味 ok. 好彩點左少甜 因為少左甜都有 d甜😂 豬扒飯份量幾多 上面充滿住芝士 半溶芝士份量適中 唔會太膩 我幾鍾意佢既蕃茄同蕃茄醬既濃度幾夠 飯係有 炒底 夠香同充滿蕃茄味 🍅 豬扒好抵讚 首先 佢豬扒大厚 熟得剛好 🐷夠彈牙入味 仲要冇骨 今次有少少驚喜 可能佢本身所有野中規中舉 甘啱呢個正, 但今次食得幾滿意 俾佢中上分😂 #黃 #豬扒 #蕃茄 #芝士 #焗豬扒飯Score 平均分 <7.4/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygi
42 蚊 有一個大焗飯 😂
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#redrice米飯主題餐廳
荔枝角長沙灣道883 號億利工業中心地下8 號鋪
~~~~~~~~~~~~