2021-07-23 14 浏览
因為男朋友係港島番工, 成日同佢食下LUNCH, 接下放工咁。好似開始鍾意左係中上環既小制店鋪搵食, 覺得精緻得黎唔會污糟, 仲要多數都好NICE唔會趕客~就好似今日揀呢間FRIDAY RESTAURANT咁。係黃店黎㗎~擺設好有STYLE 唔會覺得亂糟糟咁, 我地一入去就有個姐姐好熱情咁同我地介紹下邊隻啤酒好飲!! 好開心XD黑松露薯條 ($78)❤️❤️❤️❤️❤️我未食過咁樣既黑松露薯條呀~  真係好多黑松露醬㗎!!相影到咁多, 但係其實下面仲有好大舊, 配埋個醬係雙重享受呀~~🤤🤤芝士肉醬千層麵 ($98)❤️❤️❤️❤️出面西餐都唔太常見既千層麵, 呢到居然有~~好重蕃茄味既肉醬, 自家調配果然唔同D!!😍😍黑椒雞翼($78)❤️❤️❤️❤️MENU上係檸檬雞翼, 不過姐姐話個檸檬醬 (汁?) 個日冇貨。咁炸雞翼都不錯呀~ 啤酒當然要配炸野食~😍Menabrea Bionda ($48)❤️❤️❤️❤️❤️呢到啤酒好特別又抵飲!! 呢個係姐姐推介我既~小小清香, 易入口, 岩晒唔鍾意太苦既女仔飲🤤Banana Beer ($45)❤️❤️❤️❤️你冇睇錯!! 係香蕉味呀!!一開已經聞到好香蕉味, 不過放心, 入口係啤酒

黑松露薯條 ($78)❤️❤️❤️❤️❤️
我未食過咁樣既黑松露薯條呀~  真係好多黑松露醬㗎!!

芝士肉醬千層麵 ($98)❤️❤️❤️❤️
出面西餐都唔太常見既千層麵, 呢到居然有~~
好重蕃茄味既肉醬, 自家調配果然唔同D!!😍😍

黑椒雞翼($78)❤️❤️❤️❤️
炸雞翼都不錯呀~ 啤酒當然要配炸野食~😍

呢到啤酒好特別又抵飲!! 呢個係姐姐推介我既~
小小清香, 易入口, 岩晒唔鍾意太苦既女仔飲🤤

Banana Beer ($45)❤️❤️❤️❤️
你冇睇錯!! 係香蕉味呀!!
一開已經聞到好香蕉味, 不過放心, 入口係啤酒味黎㗎, 味道比上面個枝濃D, 不過都唔會苦

餐廳仲有一大個酒櫃, 好岩揀番枝同朋友吹下水
比起連鎖店, 呢種小店真係合心意好多~~🥰
2021-07-22