2025-06-11
跟朋友久違的約食宵夜 , 近番公司就簡左柯士甸道既「糖水檔1987」食下宵夜。 餐廳唔算好大,但勝在夠地道🙂↕️店員超有禮貌☺️餐廳除左甜品糖水外,都有啲小食、套餐簡, 夜左食飯都可以叫啲麵黎食醫肚! 🍽️ 脆皮燒賣 ($26) : 一份8粒,岩哂我依個燒賣控。食落去表面脆卜卜, 口感唔錯😌🍽️ 香脆餃子配甜酸醬($26) : 可以揀八隻或者四隻,我哋兩個人唔係食到好多嘢就揀咗四隻。 餃子皮勁香脆,點埋甜酸醬成件事好開胃🤤!🥣 椰汁丸圓($45) : 椰汁西米露加上芋圓同小丸子, 好香椰汁味又有咬感🤤小丸子同芋圓好煙靭😈🥣 芒果大滿足($56) : 一個甜品滿足晒所有願望🥴 當選擇困難症嘅人好想食唔同配料,但又貪心嘅時候呢個甜品就啱晒🫣 有齊芒果、芋圓、仙草、椰果、小丸子等配料,之後自己依照愛好份量倒入牛奶, 超級無敵邪惡😈😈 🥣 擂沙湯圓($29):芝麻湯圓配上自家配制的黃豆粉, 口感軟糯糯,好好味😋 我地簡左6粒, 都可以簡4粒架