2021-05-17 55 浏览
今晚同男朋友喺太子行街,行行吓突然好想食點心,但夜麻麻邊度有點心食啊,上網搵發現原來太子有一間點心專門店”熱點”係會開夜晚既,咁就同男朋友去試吓啦。入到去發現原來佢係茶餐廳形式嘅裝修,坐落都好舒服,唔會好似酒樓咁坐到密麻麻,同埋佢哋嘅服務態度都好好非常有禮貌。而飲茶最重要梗係要試吓佢嘅茶葉香唔香㗎啦,咁我哋就叫咗普洱,都好純飲落好舒服唔會有苦澀味。咁食得點心,就梗係要嗌燒賣蝦餃,佢嘅燒賣同蝦餃都好大粒而且好好食,絕對係值得食嘅點心,之後仲有叫牛柏葉牛肉球依d常見點心,都好夠水準,而我覺得最出色嘅就係佢嘅蘿蔔糕因為外型已經好吸引,而且食落真係外脆內軟唔會一夾就散。而且佢嘅價錢亦都好合理,比起一啲酒樓更加係平靚正。