2016-07-07 992 浏览
口痕痕想食宵夜,又唔想食咁heavy,最好就是食串燒了!朋友立刻帶左我去泰燒遙。原來呢度做緊個宵夜餐,收費算合理,98蚊有齊招牌生蝦和三款串燒任選再加埋杯drink同甜品,一次過滿足我口痕和花心的願望!😂想不到原來宵夜的選擇有咁多,幾乎講得出的串燒款式都有,豬牛雞就必然啦,好像我咁想食清啲又有大量蔬菜類選擇,都唔錯喎!原來幫襯個宵夜仲可以以特價食埋海鮮~不過,我們只是食宵夜就ok了。點了餐之後,都好快就有得食,先來生蝦和甜品,頭盤和甜品一齊出嘅?不過無所謂啦,橫掂個甜品唔係熱食。隻生蝦由shooter杯盛住,幾得意,而啲泰式醬亦在杯內,好方便。生蝦肥美夠大隻,肉質爽口,好好食!甜品我選擇了芒果西米糕,上層是芒果醬,下層是原粒西米,清甜而且好濃椰香。飲品方面,我揀左龍眼紅棗冰茶,聽過名都知好啱我呢啲鍾意養生食物的人啦!而且味道甜甜地,又有龍眼的清香果味。三款自選我分別揀了翠肉瓜、牛舌和茄子。牛舌倒是挺失望的,黑色的一串牛舌真是太硬太韌了,我牙齒不好,根本就食唔到!還好,那翠肉瓜和茄子都錯。翠肉瓜好juicy加上厚切,外脆內爽倒是挺好食。茄子超抵,原本我以為得幾片,點知原來有半條!而且燒到
原來幫襯個宵夜仲可以以特價食埋海鮮~

不過,我們只是食宵夜就ok了。
三款自選我分別揀了翠肉瓜、牛舌和茄子。

茄子超抵,原本我以為得幾片,點知原來有半條!而且燒到茄肉嫩滑,輕輕一拉已經可以起皮拆肉,味道咸香,令人喜出望外!