2022-11-14 141 浏览
之前黎過食set dinner覺得好正,環境又CHILL,想再過黎食多次點知發現原來而家有semi-buffet,自助區有沙律、海鮮、熱食同甜品任食,仲可以加錢叫主菜,於是就揀個weekend黎同老公試下~呢度環境又大又舒服,座位又好闊~一坐低店員就拎MENU我地睇,主菜都唔少選擇~因為上次食過SET DINNER覺得質素唔錯,所以我地都叫左兩個主菜黎食~包括炭烤伊比利亞黑毛豬鞍同炭烤澳洲M7和牛內裙~未黎主菜之前出去睇下D自助區食物先~海鮮有藍青口、凍海蝦、翡翠螺,每樣夾左D,都幾新鮮,尤其凍海蝦,食落彈牙爽口!熱食有好多選擇,最出式係避風塘蘿蔔糕,惹味得黎又外脆內軟!炸物都唔錯,唔會好油膩既感覺!而沙律除左沙律菜之外仲有D已經撈好既沙律,選擇真係幾多!炭烤伊比利亞黑毛豬鞍、炭炸澳洲M7和牛內裙如果鍾意炭烤肉既朋友就真係要試下呢兩款MAIN COURSE! 黑毛豬鞍份量十足,配埋MUSTARD可以點黎食~切開見到肉質軟嫩,外面炭烤到微燶,食落好香口! 炭烤澳洲M7和牛內裙平時好少係出面食到,估唔到可以係做SEMI BUFFET既餐廳食得到而且仲份量十足!切開睇橫切面超吸引!咬落一D都

炭烤伊比利亞黑毛豬鞍、炭炸澳洲M7和牛內裙
如果鍾意炭烤肉既朋友就真係要試下呢兩款MAIN COURSE! 黑毛豬鞍份量十足,配埋MUSTARD可以點黎食~切開見到肉質軟嫩,外面炭烤到微燶,食落好香口! 炭烤澳洲M7和牛內裙平時好少係出面食到,估唔到可以係做SEMI BUFFET既餐廳食得到而且仲份量十足!切開睇橫切面超吸引!咬落一D都唔韌,成口都係牛肉香,呢度既MAIN COURSE做得真係唔錯!

最後出去再拎D生果同甜品食,真係覺得成餐好圓滿!