Three on Canton

之前經過見到幾靚,知道marco polo gateway裝修了,開了新的outlet,所以就來試了tea buffet.其實平時都少食buffet,今次都係咁岩撞正時間.訂位聽電話的態度普通,到confirm booking時,仲要問我:訂左今日下午3:15,係咪ok?我話ok...=.=早左少少到,但原來係唔入得去住的.坐住等到夠鐘先有人帶我地入去坐.沿路見到都有唔少野食,感覺不錯.近窗的table會有街景,都唔錯.有青口,蝦,蟹.沙律竟然無crouton,剌生一路有人剌住擺出黎,有三文魚,鮑魚,希靈魚.三交魚唔錯,鮑魚麻麻.壽司就有三款卷物.另外有d mini wrap,有tuna,碎蛋.parma ham toast同雞肝toast.另一section就主要係即煮的湯麵,仲有兩款湯:磨菇同龍利葉蘋果甘荀湯.試左個中湯,ok wor.好潤.有少少生果,西瓜,菠蘿,蜜瓜,哈蜜瓜,火龍果,原個奇異果...西瓜唔甜,蜜瓜唔錯.仲有四款cheese,但四隻味道分別不大,味道偏淡,個人覺得只有gouda cheese好食d.再行前少少就係dessert,我今次無咩點食,朋友話麻麻.但我食左
其實平時都少食buffet,今次都係咁岩撞正時間.

再行前少少就係dessert,我今次無咩點食,朋友話麻麻.但我食左個chocolate mousse都唔太ok.唔滑的.
有cake,mini napoleon,有d迷你甜品杯咁.仲有個movenpick雪糕櫃,但無我想食的朱古力,得raspberry,strawberry,pistachio同vanilla.有迷你的心太軟,都ok,但唔算好流心.
甜品desk
之後仲有中式點心,印度curry (poppadom擺到淋哂...curry只有咖哩海鮮同咖哩雜菜),即整的mini burger(very dry...),同埋燒雞亦,青口同沙甸魚.
mini burger
野食整體咁上下,以tea buffet黎講,其實都算多選擇,不過質素就普通.
略嫌甜品比較少.

buffet包一半餐茶,張方"木台"又細,有時人多擺野都幾困難.

總恬來說,幾新,都可以一試.但可能tea buffet緣故,野食不算味道很好.
2012-10-06
甜品desk