2024-01-28 29 浏览
前排去九龍城街市買完牛肉,咁岩又兩點夠鐘食下午茶,見到呢間餐廳嘅就價錢又唔貴,同都幾多人幫襯,當日接近坐到滿哂人,就入咗去食。🍗瑞士汁雞髀配薯條雞髀好大隻,一上枱淨睇雞脾就已經feel到佢好入味,食落去果然好重瑞士汁,再配埋新鮮炸好嘅薯條,真係好邪惡!🍞 ⁠粒粒黑白西多士呢款西多士好岩我呢啲懶人,唔洗切就咁用枝叉吉住就食得;個名叫黑白西多都好貼切,佢嘅醬汁係煉奶同朱古力醬,配埋新鮮炸好嘅西多士,都真係幾夾!🥯 ⁠蔥花叉燒粒炒蛋菠蘿包估唔到菠蘿包配蔥花叉燒粒炒蛋都咁夾,就咁淨食炒蛋都好好味,一開頭以為隻蛋炒得過熟,點知切開入面嘅蛋仲係好滑嫩。🍹 ⁠就是菠蘿冰第一次飲菠蘿冰,估唔到入面菠蘿嘅份量有咁多。🫘 經典紅豆冰紅豆冰平時食下午茶必叫,大大粒嘅紅豆加上順滑濃郁的淡奶香,簡直係絕配!🍹 ⁠凍檸茶檸檬茶無咩特別,新鮮檸檬片都有成四至五塊。

🍗瑞士汁雞髀配薯條

🍞 ⁠粒粒黑白西多士

🥯 ⁠蔥花叉燒粒炒蛋菠蘿包

🍹 ⁠就是菠蘿冰
第一次飲菠蘿冰,估唔到入面菠蘿嘅份量有咁多。

🫘 經典紅豆冰

🍹 ⁠凍檸茶
檸檬茶無咩特別,新鮮檸檬片都有成四至五塊。