2017-03-30 1057 浏览
之前見到廣告話首創浜燒海鮮x日式燒肉放題組合 好似好吸引 而且見到OP評價幾好 心郁郁就好想試 我諗對上一次食放題應該係2年前?!🤔 我同朋友book了星期三晚市6-8pm時段 已經見到有六七成滿座 每個卡位都會有一個ipad點單 幾方便 事不宜遲 先黎一個海鮮頭盤 有燒蠔、帆立貝、巨型虎蝦、原隻活北寄貝、活鮑魚及蟹噌甲羅燒等 賣相好吸引好豐富 同埋都幾新鮮 我最喜愛既係活鮑魚 反轉燒既時候垂死狀態 好慘😂 壽司方面 叫左火灸三文魚 鰻魚同花之戀 唔知係咪因為要用火槍燒個三文魚表層 連個飯都係暖身😰 搞到好似食緊熟食咁 其他都係正常味道我本身好鍾意食螺肉 不過呢個相對比較辣 同埋唔太爽口 炸物方面 叫左天婦羅蝦 蟹棒 炸蠔 榴槤波波 幸好唔會好厚粉 不過食得多好熱氣 燒肉方面 我覺得本身肉質不太有味道 而且有d燒完都好"鞋" 不太鬆軟 所以叫得唔係好多 不過燒豬大腸真心正 好彈牙 蜜糖雞翼都唔錯除左ipad上既食物之外,總有海膽可選擇 不過就要另收費 而且飲品同甜點任攞埋單之後就會一人送一個movenpick雪糕 身為擁躉超開心呀 有朱古力 紅莓 雲尼嗱揀 瑞士朱古力真係好味到不得了

我本身好鍾意食螺肉 不過呢個相對比較辣 同埋唔太爽口
不過燒豬大腸真心正 好彈牙 蜜糖雞翼都唔錯

整體食物中等吧 不太有驚喜 店員服務態度要讚讚 值得一提既係晚市(星期一至四)每位$278 星期五至日,公眾假期 $298 (另加一)並會免費送上一份海鮮頭盤(價值$128) 4人同行額外送波士頓龍蝦1隻 限時2小時 最重要食完總有movenpick雪糕送 價錢係幾抵既
P.S 少食放題既原因係因為我比成200/300幾蚊錢都希望食到每款食物都係好味既 事實上係無可能👀
所以都係個句 口味因人而異
2017-03-29