2008-02-18 5 浏览
多謝openrice抽中的免費酥皮龍蝦湯下午茶餐,剛星期日一嘗.入去時,侍應很有禮貌,招呼服務態度一流,但當攞出兩張免費換領信時,一衆侍應表現很詫異,互相研究,尤其是個收銀員,攞住封信左睇右睇前睇後睇,好似封信係假嘅,當然係真架啦.講返嗰餐,酥皮龍蝦湯很酥皮,幾夠熱,個湯都有唔少隻龍蝦仔及帶子仔,龍蝦味夠濃,又不太咸,不錯不錯.主菜要了凱撒沙律南方雞翼及龍蝦汁野菌長通粉.凱撒沙律南方雞翼有點失望,雞翼十分細隻,有一隻甩皮甩骨,沙律上的麵包糠太硬,至於菜還可以.龍蝦汁野菌長通粉,龍蝦汁味濃,什菌幾多,幾好味,長通粉也不會太硬.由於全程好似比侍應們當怪獸咁睇,都覺得唔好意思唔駛比錢走人,所以另外叫了個甜品--焗焦糖紅豆西米布甸,點知叫了唔夠兩分鐘就有得食,肯定唔係即焗,啲焦糖可以,但內裡的西米熱度不均勻,有部分很熱,有部分是凍的,紅豆只有一少少撮,$32就覺得唔值.埋單一共$35.2,比咗幾蚊貼士,酥皮龍蝦湯下午茶餐一毫子都唔駛比,多謝OPENRICE.

主菜要了凱撒沙律南方雞翼及龍蝦汁野菌長通粉.