2019-08-29 673 浏览
我生日梗係去打邊爐!平時做gym成日經過既扇火鍋 終於試到喇!我地簡左今期流行:泰式冬陰公湯底好快就上齊啲材料,店員會教我地炒個湯底,首先用一舊和牛脂肪爆香啲蝦、尤魚同香料先,再倒啲湯落去,本來以為佢唔會幫手,但佢落手落腳咁幫我地又好積極咁介紹,係呢個同時,我偷偷留意了佢既名牌 我地食既係,澳洲上級長期穀飼牛餐,有埋牛舌、豚肉牛肉肉味濃,厚薄適中,油花都靚。更正既係牛舌,爽口juicy出面自助吧都好多任食配料,要推介芝士豆腐,入面好多芝士,口感冇芝士丸咁彈,係比較似豆腐既口感店員既小推介係冬陰公湯底配公仔麵,果然正!最後好想讚下呢位店員,佢由我地入座就開始服務我地,態度好好,醒目,食生日蛋糕時,佢拎住蛋糕背住我地幫我地點埋candle,神秘地一個轉身,好開心咁唱happy birthday to you~又幫我地切同分好曬蛋糕,我仲留意到佢好勤力,周圍打點一切,希望貴店見到,佢真係一個好員工!
我生日梗係去打邊爐!

平時做gym成日經過既扇火鍋 終於試到喇!

我地簡左今期流行:泰式冬陰公湯底
好快就上齊啲材料,店員會教我地炒個湯底,

我地食既係,澳洲上級長期穀飼牛餐,有埋牛舌、豚肉

店員既小推介係冬陰公湯底配公仔麵,果然正!