2021-07-21 46 浏览
某日同朋友黎左呢間荃新天地2期地下門面既餐廳叫PICKABOWL買外賣回家,呢間餐廳食物款式選擇都幾多,主打係美式魚生飯,食物材料以健康為主,將蔬菜及魚生分別切成細細粒,一碗碗大大碗。連飯都可以選擇糙米飯,白飯或者黃姜菜飯,黃姜菜飯口感有D粗糙,不過岩晒追求健康既人,我地仲追加額外$25升級為套餐,多了溫泉蛋、鰹魚昆布湯及甜品布甸。我地選擇左一款DIY自選自己喜愛的組合,自己鍾意食乜就揀乜,好似自助餐咁都幾特別,選左蛋黃組合薑汁松板豬,煙薰三文魚,慢煮天多利雞配黃薑椰菜飯同半份糙米飯。另一款彩虹四色飯($108)五顏六色。厚切粒配上各種食材,味道豐富,牛油果香滑原粒切片,三文魚新鮮,泰式酸辣蝦幾彈牙,幾好味,好健康。推介飲品桃味果汁,入面有果肉好濃厚既桃味。小編好鐘意。仲有其他鮮榨果汁。餐單配料,如果可以多D肉類選擇就更加開心。

外卖自取