2021-05-27 97 浏览
*💭小火焰韓式咖啡廳 (觀點中心)經常係觀塘食cafe,價錢唔平,但食物種類往往都係果啲,有時覺得冇乜新意。今天決定黎黎新意思,食間韓國餐廳。中午時份門口人頭湧湧,好受歡迎。打開menu發現好厚,食物多不勝數,令人有選擇困難。魷魚水冷麵配蘿蔔味湯底,夏天食十分消暑。魷魚好大塊,輕輕燒過好香口。麵入面有青瓜絲、蘿蔔絲,麵條幼滑易咬,食落清涼。芝味炸雞,拎上手熱到不得了,證明係岩岩先炸起。芝士味濃到不得了有少少鹹香,炸雞外皮卜卜脆,雞肉充滿肉汁。吹脹水牛芝士牛肉野菌沙律,水牛芝士整到波波球狀,打卡之選。牛肉份量多,又有唔少沙律菜,飽肚健康之選。除左主食,餐廳嘅甜品都有好多,店員推介糯米糍3.6牛奶乳雪花冰,賣相超靚,大大粒朱古力雪糕球,上面有滿滿的朱古力粉。糯米糍煙煙韌韌,雪花冰刨得好仔細,配上牛奶滑不溜口。餐廳價錢ok,韓國食物種類又多又好味,一大班心思思想去韓國嘅食家可以係到止止癮。📍觀塘觀塘道410號觀點中心1樓1號舖
💭小火焰韓式咖啡廳 (觀點中心)

📍觀塘觀塘道410號觀點中心1樓1號舖