2023-11-13 161 浏览
突然間心血來潮好想食韓國菜🇰🇷,就快啲約經常性食炸雞🍗既妹妹一齊去食一間元老級正宗炸雞店😛餐廳裝修充滿韓國風情❤️,不斷播放著不同韓星MV🎼,感覺置身於韓國當中🤩,呢間炸雞店由韓國老闆親自打理,以家傳秘方聞名😍,而且炸雞可以選擇有骨或無骨,十分細心😋- 酸蘿蔔🥕 (送的)味道微酸,很解膩☺️- 椰菜絲沙律🥗 (送的)爽脆椰菜絲配千島醬,味道清新又開胃🤣- 蜂蜜炸雞拼盤🍗 $198拼盤有多隻雞槌🐔、雞中翼、兩個大雞髀,份量十足👍🏻,炸雞外皮炸得很酥脆🥰,外層包滿甜甜蜂蜜醬汁🍯及少量甜醬油味,雞肉幼嫩多汁😎,完全不覺得油膩,味道濃郁惹味,食肉控感到相當滿足😍- 芝士雞蛋卷🍳 $128顏色鮮艷的大大件厚蛋卷🥚表面鋪滿茄汁🥫,一切開就見到雞蛋卷內湧出大量拉絲芝士🧀,真係又好食又邪惡😳- 年糕餃子湯🥣 $98韓式餃子圓潤飽滿🥟,菜肉內餡比例剛好🥳,咬落去鮮嫩多汁,年糕煙韌有口感😗,配上充滿胡椒香的湯底,飲落去很舒服暖胃😈- 白蜜桃汁🍑 $18一口炸雞一口清甜白蜜桃汁,感覺就是又爽又解渴😽果然李家係元老級韓式炸雞店,味道相當正宗🙈,而且食物份量很足料👍🏻,我同妹妹飽到連晚飯都食唔落😂,等我下次過黎再試

- 酸蘿蔔🥕 (送的)
味道微酸,很解膩☺️

- 椰菜絲沙律🥗 (送的)
爽脆椰菜絲配千島醬,味道清新又開胃🤣

- 蜂蜜炸雞拼盤🍗 $198

- 芝士雞蛋卷🍳 $128

- 年糕餃子湯🥣 $98

- 白蜜桃汁🍑 $18
一口炸雞一口清甜白蜜桃汁,感覺就是又爽又解渴😽

果然李家係元老級韓式炸雞店,味道相當正宗🙈,而且食物份量很足料👍🏻,我同妹妹飽到連晚飯都食唔落😂,等我下次過黎再試下其他口味既炸雞先🤤❤️

📍李家 - 荃灣
荃灣海壩街16號地舖