2019-09-15 2802 浏览
因為柴灣分店得到好友良好評價,我就過黎試試佢一出旺角地鐵口,已有大大既廣告版依度既放題方式 係順次序既每一個環節可以任添,食到夠,先到下一個環節,過左就番唔到轉頭。首先會送刺身一大盤海膽好鮮甜,蝦刺身都不錯👍🏾之後便輪到小食放題,松露蝦多士是小食中比較出色的了,但其他都不想再添食隨後,就到花膠鮑魚雞煲放題。花膠一般,鮑魚有人頭數,但也不算新鮮雞煲味道平平庸庸,也沒有再encore 的意慾之後便到我們最重視既海鮮火鍋環節視覺上係呃得下人但對食物方面有要求既人,就真係一次便足夠蟹係細隻款,只有少肉可吃,更不要期望多膏蝦,肉質唔爽口蝦滑,一般貝殼類,全部都有沙!食到個口sok sok sang魚片,冇魚味蠔,苦既。。。海鮮唔出色都算個湯底仲要極淡,可能屋企個雞湯火鍋都更出色。話就話係濃湯螺頭花膠鍋。。但都係只可呃like, 因為望落濃,食落就我覺得似腐竹清湯 多過所謂既花膠濃湯。。唯一覺得滿足少少既竟然係花枝片。。而真正享受到放題既服務,我地只有重點蔬菜籃。D菜就真係好味既。當中,都有野可以中和番。甜品既芝士蛋糕就真係高質,好味過好多蛋糕店既水準而飲品方便,都有心既,自己調配唔同特色茶有杞子
因為柴灣分店得到好友良好評價,我就過黎試試佢
一出旺角地鐵口,已有大大既廣告版

依度既放題方式 係順次序既

首先會送刺身一大盤
海膽好鮮甜,蝦刺身都不錯👍🏾

隨後,就到花膠鮑魚雞煲放題
花膠一般,鮑魚有人頭數,但也不算新鮮
雞煲味道平平庸庸,也沒有再encore 的意慾

之後便到我們最重視既海鮮火鍋環節
視覺上係呃得下人
但對食物方面有要求既人,就真係一次便足夠
蟹係細隻款,只有少肉可吃,更不要期望多膏
蝦,肉質唔爽口
蝦滑,一般
貝殼類,全部都有沙!食到個口sok sok sang
魚片,冇魚味
蠔,苦既。。。

海鮮唔出色都算
個湯底仲要極淡,可能屋企個雞湯火鍋都更出色。
話就話係濃湯螺頭花膠鍋。。
但都係只可呃like, 因為望落濃,食落就

我覺得似腐竹清湯 多過所謂既花膠濃湯。。

唯一覺得滿足少少既竟然係花枝片。。
而真正享受到放題既服務,我地只有重點蔬菜籃。
D菜就真係好味既。

當中,都有野可以中和番。
甜品既芝士蛋糕就真係高質,好味過好多蛋糕店既水準
而飲品方便,都有心既,自己調配唔同特色茶
有杞子圓肉茶,檸檬意米水,竹庶矛根水,都係清新潤喉選擇

衛生情度好差。
D 湯殼,換左幾隻先換到冇食物殘渣痴住既
碗,好多隻都有油積或醬汁積。。真係要揀黎用

認真,332 per head...可以食到好多更高質更滿足味雷既野。
依度款式雖然多,但全部都好一般呀
對我黎講,一次就夠🙏🏾