2014-07-04 619 浏览
是晚原本諗住去打冷的, 但經過呢度門口, 老公話好耐冇食呢間, 不如比多次機會佢, 試下, 於是就入咗去, 但咗去後我想走人, 因為佢邊位的2人枱已留座, 得返門口果張6人枱, 但已經有一家三口食緊, 即係變相搭枱, 仲要趕1個鐘後交枱, 我真係想走, 但老公想食刺身, 所以就坐低咗............ 豬軟骨拉麵不過不失, 豬軟骨唔會林到化哂, 仲有少少咬口, 個拉麵就一般, 唔夠彈牙, 至於個湯底就有少少味, 但唔夠濃 薄切鱆紅魚刺身原本我地係叫menu上的普通鱆紅魚刺身, 但落單時個伙計話是日廚師推介係薄切鱆紅魚刺身, 我又係好不情願地接受咗, 雖然呢個薄切係好多塊, 但價錢比普通切貴幾倍, 我又唔鍾意太薄冇口感, 但老公話薄切冇咁易有筋, 係就係冇筋, 但口感都冇呢, 薄到死, 食哂成碟都唔覺食咗~ 天婦羅蝦自從多年前食過一次係好好食, 個炸粉好似日本果只咁之後, 食咁多次都唔得, 無論個粉定師傅功力, 一來個粉唔同咗, 所以冇咁好食, 二來炸完之後, 成張吸油紙都係油, 唔掂lor~   火龍卷呢個反而有d驚喜, 唔錯, 個炸蝦卷係用小鐵板上, 熱辣辣,

豬軟骨拉麵
豬軟骨拉麵

薄切鱆紅魚刺身
薄切鱆紅魚刺身

天婦羅蝦
天婦羅蝦

火龍卷
呢個反而有d驚喜, 唔錯, 個炸蝦卷係用小鐵板上, 熱辣辣, 面頭仲有溶咗的芝士, 超正~

基本上好多都係熟客book咗枱, 街客最非好早嚟, 如果唔係都唔駛等, 因為我見d熟客通常都係七點零開始嚟, 間中仲有好多人入嚟外買三文魚刺身~
2013-11-23