終於約到好朋友見面啦!來個快閃早飯,平時好少入元朗,不過友人住附近就方便其中一個啦~最緊要還是可以相聚!從元朗站B出口開始行,經過無數次等候紅綠燈,大概15 分鐘才到店子(熟路的話其實10分鐘都可以)我地相約6pm ,想不到已有幾枱客,有室內和戶外位置可選。看到menu 就是花多眼亂,超多選擇!!我地不約而同地說了多次:「好多呀~」「點揀好~」但兩位女生食量不大,不想浪費唯有精挑細選地點餐。最後選了兩碟炸物、每人一碗拉麵、兩份串燒和兩杯飲品,都好滿意。拉麵方面,我們點了雪場蟹柳拉麵配濃豚骨湯底、極上牛肉芝士辣湯底。拉麵不會煮得太冧、軟硬度剛好,材料都好足,大大碗,以$5x 起跳的價錢一碗來說,性價比非常高,食完咁大碗足料拉麵已經好飽!炸物的選擇真心超多!好難選,好多特色款都想試,最後我們選了炸魷魚鬚(啖啖肉,好味~)和看到名字覺得有趣特別點的脆米流心芝士波(好有口感,咬開時有熱辣辣芝士湧出,爽!) 燒物方面選擇更多......我們點了香蒜牛油芝士流心蛋粟米和香蒜大茄燒。大茄燒無得彈,值得再encore,一份都唔夠喉呀!粟米都好好味,不過粟米上的蛋是比較生哦,不吃生的要留意一下~最後還在

最後還在甜品、芝士奶蓋、蘋果汁、氣酒等等下久久掙扎。因為選擇同樣好多!必須要encore 多幾次才能試匀!最後選了3.6 牛乳雪糕紫薯紅豆冰(偏甜)和曲奇雪糕配紅豆冰,消暑不得了呀!!總結都好滿意今次early dinner,埋單時才七時半(已有人排隊喇!!)慢慢慢散步消化下傾心事,人生~~~

2021-04-01