2024-09-08 288 浏览
韓式炸雞店-Chimac🍗將經典甜辣、洋蔥芝士、蜂蜜焦糖及蔥蒜醬油等口味呈現給食客🤩炸雞與啤酒嘅搭配亦深受食客喜愛🍗🍺Chimac就將呢個韓國文化完整帶嚟香港🫶🏻分店偏佈九龍灣、觀塘、灣仔、中環、港島南區、沙田及科學園📍中環店仲可以望到海傍景色添🌅Chimac炸雞有多款不同口味,包括韓國柑橘味、港式避風塘、地獄麻辣、韓國原味、經典甜辣、閃亮芝士、蔥蒜醬油、招牌辣味、蜂蜜焦糖😍每款都好吸引🤩可以揀炸雞腿肉或者有骨炸雞🍗我試咗季節限定嘅港式避風塘口味,香口惹味😛炸雞脆皮外酥內嫩,每一口都鮮嫩多汁💧香脆多肉,滋味無窮😚韓式炸雞套餐仲會配埋酸蘿蔔、炸薯條同飲品🍟🥤薯條香脆可口😋另外仲可以加配韓式飯、粉絲、年糕等等🤩我加配咗韓式泡菜炒飯🍚每粒飯都沾滿泡菜味道,上面放滿紫菜增加口感😚我仲試埋佢嘅魚糕串添🐟