2019-03-04 543 浏览
難得今日倆公婆都放4點幾,咁開心緊係放工行街食飯啦開頭都未諗到食咩,點知行到鹹田街見到勁多勁多人排隊,香港人嘅心態即刻睇下有咩先,點知一睇,原來係燒肉放題,勁抵食喎,我哋仲早,食5點個時段都係$100,不過係冇刺身嘅,如果食埋刺身都係加多少少錢,都係抵食,即刻決定食佢,食完仲好早都仲可以行街上到去,個場勁大一入門口就有部夾公仔機下次帶阿囡嚟肯定又要玩夾公仔,不過幾好丫,又有得食又有得玩環境好正,隔開哂,私隱度極高一入場個個都急不及待出去拎食物食物種類超多款式多元化總有啱食嘅嘢火鍋其實我好想食「壽喜燒」湯底,但奈何我倆今日都唔算太餓,怕食唔到咁多,所以放棄咗,下次嚟我一定要食,因為無論湯底、配料同食物種類都超吸引燒烤又係超多元化嘅食材,連較少有嘅雞軟骨都有,仲要係我至愛,今暈真係啱哂我其實好多款食物個醃料都好好食,醃得又夠味道,所以真係冇得輸另外要講講,燒烤爐上有一塊牛油紙,我覺得幾好,一嚟啲食物冇咁容易煎燶,二嚟燒耐咗要換都係就咁換張紙,唔駛成個爐換,真方便沙律前菜推介,醃製蘿蔔,食燒烤食物時食到個口有啲油膩感,食返少少蘿蔔即時舒緩哂,又開胃飲品區有選擇困難嘅我多款到唔知飲乜🤣熟食區一
難得今日倆公婆都放4點幾,咁開心緊係放工行街食飯啦

上到去,個場勁大
一入門口就有部夾公仔機
下次帶阿囡嚟肯定又要玩夾公仔,不過幾好丫,又有得食又有得玩

環境好正,隔開哂,私隱度極高

一入場個個都急不及待出去拎食物
食物種類超多款式
多元化
總有啱食嘅嘢

火鍋

燒烤
其實好多款食物個醃料都好好食,醃得又夠味道,所以真係冇得輸

沙律前菜

飲品區
有選擇困難嘅我多款到唔知飲乜🤣

熟食區
一入去見到勁多小朋友圍住,咁春卷咖喱角麥樂雞又真係幾啱小朋友嘅
而下面湯品類又好啱一班比較年長嘅老友記飲
好搞笑,成個畫面好明顯睇到唔同年齡層嘅人偏向食啲乜
所以食放題最啱就係一家大細,個個都啱食

講到離晒題添
講返先,煎炸嘢有個熱燈射住,所以keep到脆口新鮮嘅
湯係好飲㗎,飲得出好足料

刺身
由於我哋食個時段係有2款嘅
一款就冇刺身,平價啲嘅
咁之前講到我哋加少少錢想食埋個刺身,所以入場時職員就比咗個貼紙我哋,貼係身上就可以出去拎刺身㗎啦
刺身每次最多拎3款,而每款3塊
都啱嘅,保持住最新鮮去食

甜品雪糕
雪糕好軟滑,同埋好重牛乳味,好好食
一向都話女人食甜嘢係有2個胃,講得一啲都冇錯,之前食咗勁多嘢,勁飽
但個雪糕好食到令我食咗2杯,仲可以加埋側邊d配料

埋單平均消費都係$163,真係超值價
呢度除咗平之外,仲有就係多種類多款式之如仲要好食,難怪之前有咁多人係樓下排隊,呢間又係可以再嚟食嘅食店之一